- 200gm millo
- 250gm butter
- 3 sudu makan serbuk koko
- 1 tin kecil susu pekat manis
- biskut meri secukupnya
Cara membuatnya :
- Sediakan Loyang yg dialas plastik bersih(tujuannya supaya kek tidak melekat dan senang diangkat dr loyang tanpa mencacatkannya)
- Cairkan butter dalam kuali atas api yang kecil sekali...
- Setelah cair masukkan susu, milo sedikit demi sedikit gaul sehingga milonya hancur
- Seterusnya masukkan serbuk koko.... gaul tanpa henti sehingga halus dan tak berketul lagi....
- Setelah pekat,boleh lah mula menyusun biskut marie di dalam loyang sehingga menutupi permukaan dasar dan ceduk adunan coklat kemudian ratakan.
- Susun lagi biskut marie dan lapiskan dengan adunan coklat.
- Ulangi langkah 4 dan 5 sehingga adunan habis
- Biarkan sejuk dan masukkan ke dalam peti sejuk semalaman.... potong dan siap untuk dihidangkan...
huhuhu... saya suka kek batik tu...:)
ReplyDelete